Nyheter

Følg med på siste nytt fra NMA Klinikken!

Oppdatering Fagavdelingen NMA Klinikken as – Sommer 2019

21 July

Ultraprosessert mat : Den Største Medisinske Revolusjon i vår generasjon! Ultraprosessert mat og redusert aktivitet legges til grunn for 80-90% av alle sykdommer og plager, nedsatt livskvalitet og livslengde. Mange forskere spør seg om vår neste generasjon…og om de i det hele tatt når en frisk 50års alder. Fjellvettregel som kan bli vår viktigste livsregel: Det Er Aldri For Sent Å Snu. -Gå tilbake til God Gammeldags husmannskost og LEVENDE mat (Lagret,Fermentert og syrnet mat- f.eks. Ost, Kulturmelk/Biola, Yoghurt ol. -Er det da metthetssignalet (GLP-1),som blir produsert i magesekkens vegger som forteller hjernen at vi har fått nok mat -som ikke blir produsert i riktig mengde ved inntak av Ultraprosessert mat? Derimot når vi spiser god gammeldags husmannskost, hvorav kvaliteten på maten er avgjørende for sultsignalet?? Det er da vi vektregulerer oss naturlig. -Se forøvrig video om “War on Wheat”. Her kommer det klart frem at hovedårsaken er at vi spiser en ultraprosessert hvete, tilsatt modifisert hard hvete, som vi mennesker i utgangspunktet aldri har spist. Dagens hvete er modifisert med 15X mer gluten av typen ufordøyelig/hard gluten. -Fett er ikke Ett Fett! Vitenskapelig nyere forskning går imot WHO sine råd om inntak av fett. Spis heller vanlig IKKE-prosessert fett, også naturlig fett som er i mat, og dette inkluderer også animalsk fett. Dette går selvsagt innunder det som heter mengde over tid. Viktig faktor som fjernes i dagens mat er Smørsyre (Butyric Acid) som er en vesentlig fettsyre vi må tilføre via ikke prosessert mat, som har en meget viktig oppgave i kroppen vår. Denne er med på oppbygging og opprettholdelse av hud/slimhinner, immunforsvaret og mange andre byggestener i kroppen. NB! G A B A ! Blandt annet Kroppens naturlige “valium” og søvnfremmende effekt. En naturlig tarmflora med de gode bakteriene omgjør smørsyren til nervesignalet GABA, som sendes direkte til hjernen med et eget nervesystem. Her blir den benyttet hovedsaklig til å øke Serotinin (kroppens velvære-signal), som får oss til å føle oss bedre, være mer våkne, mer opplagt, mer energiske og som får oss til å føle mindre smerte og som gir oss underforstått bedre søvnkvalitet. -I dagens ultraprosesserte mat og “råstoffer” er smørsyren fjernet – Derfor; Spis naturlig uprosessert fett. -HØY og LAV-karbo dietter over tid, kan føre til alvorlige helseplager. Dette er jo en tøff påstand i disse “moderne tider”. Men vitenskapelig forskning viser altså til at karbodietten gir heller negative effekter og resultater på lang sikt, så vektreguleringen glir lett over i det en ofte ser; et Metabolsk Syndrom. -Fordøyelsesplager ligger til grunn for 80-90% av alle våre plager og sykdommer viser forskningen, som har pågått i over nå snart 70 år. Vel 50% av vår befolkning på denne jorden har disse plagene/problemene. Skrevet av Harald A. Mortensen v/NMA Klinikken as Drammen -Kilde: forskning.no og vitenskapelige studier

Blir vi Fete og Syke av Ultraprosessert Mat?

Forskere Kobler Ultraprosessert Mat til Kreft

Fedmeepidemien; Kanskje er det ikke Kaloriene som er så viktig, men Kvaliteten på maten?

Høykarbo/Lavkarbo = Ett Fett?

Fant ingen Negative Effekter av mye Fett

3 Meieriprodukter om Dagen-Reduserer risiko for å dø tidlig

Kan Diabetes 2 Kureres med Kosthold?

Enorm Studie Av Bakterier i Kroppen

OST -Gir deg den viktige Vitamin K, og IKKE høyere Kolestrol

Angst/Psykiske Lidelser – Kan dette behandles gjennom Tarmen?

Hjernen Og Tarmen hører SAMMEN

Den “Moderne” Maten

Tarmens viktige Mikrober

Kommentarer

kommentarer